Rouwbloemen vergoed via uitvaartverzekering

De Super Bloemist

Rouwbloemen vergoed via uitvaartverzekering

Rouwbloemen vergoed via uitvaartverzekering

Rouwboeket vergoed via uitvaartverzekering?

Bij de crematie of begrafenis kunnen bloemen veel troost en hoop bieden aan de nabestaanden. Het uitkiezen van mooie, passende rouwboeketten is echter geen eenvoudige klus. Laat je hierbij helpen door een bloemist. De Super Bloemist in Bloemendaal staat voor je klaar.

Maar worden rouwboeketten bij de uitvaart eigenlijk vergoed? Het antwoord is ja, maar alleen als er een uitvaartverzekering is afgesloten. Heb je zelf nog een uitvaartverzekering, maar vind je het wel belangrijk dat de kosten voor bloemen zijn gedekt? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Niet bij ieder type polis kun je namelijk zelf het budget voor bloemen bepalen of je eigen bloemist kiezen.

Vind je dit wél belangrijk? Lees dan hieronder verder.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden na het overlijden van de verzekerde een bepaald geldbedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen zij zelf de uitvaart bekostigen en dus ook zelf kiezen hoeveel ze uit willen geven aan bloemen. Daarnaast kunnen zij ten allen tijde zelf een bloemist kiezen die de rouwboeketten aanlevert.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering geldt deze keuzevrijheid niet. Dat komt omdat er bij het aangaan van de verzekering al is bepaald welke kosten zijn gedekt en voor hoeveel. Met andere woorden, er is een vast budget voor de kist en de catering, maar ook een vast budget voor de bloemen. Hierover maakt de uitvaartverzekeraar vaste afspraken met de uitvaartverzorgers en bloemenleveranciers. Nabestaanden kunnen meestal niet zelf een bloemist kiezen.

Combinatieverzekering

Bij een combinatieverzekering is er vaak een gedeelte gedekt in natura. Dit deel is vast en kan niet van worden afgeweken. Daarnaast geldt er meestal ook nog een gelduitkering. Dit bedrag is vrij besteedbaar en kan net als bij een kapitaalverzekering worden besteed aan bloemen bij een gewenste bloemist.

Meer informatie over dit onderwerp. Zie: Uitvaartverzekering.nl